Tabt Tråd

Kritisk journalistik og analyse om det trådløse miljø

Whistleblowing

Hvis du har kendskab til, at en central og afgørende institution i samfundet eller erhvervslivet modarbejder, at offentligheden oplyses tilstrækkeligt om bekymrende forskningsresultater og anbefalinger om trådløs teknologi, så opfordrer Tabt Tråd til, at man benytter sig af såkaldt whistleblowing.

Tabt Tråd kan ikke selv håndtere whistleblowing i den alvorlige ende.

Tabt Tråd kan ikke modtage post, som både er meget følsomt og meget fortroligt.

Derfor anbefaler Tabt Tråd, at aktører inden for teleindustrien, staten, medierne eller andre centrale institutioner benytter en professionel og anerkendt institution, som med hjælp fra jurister kan håndtere følsom og fortrolig post og whistleblowing generelt.

Mobile Phone Whistleblower Project med kontor i Berlin tilhører den internationalt anerkendte og veletablerede NGO-organisation European Center for Whistleblower Rights som ledes af amerikanske Mark Worth.

Med mobilprojektet ønsker European Center for Whistleblower Rights at samle oplysninger ind om dem, som forhindrer oplysninger om bekymrende forskningsresultater i at nå frem til offentligheden.

“Siden 1970’erne har mobilindustrien systematisk løjet over for offentligheden om helbredsrisikoen ved mobiltelefoni. Mange studier har vist sammenhæng med cancer, dna-skader, reproduktive skader, adfærdsændringer og andre helbredseffekter”, skriver projektet på sin hjemmeside.

Tabt Tråd har en generel aftale om at blive underrettet af Mobile Phone Whistleblower Project, hvis relevante oplysninger tilgår organisationen.

Organisationen fraråder, at man sender følsomme og fortrolige papirer af alvorlig karakter i sin allerførste henvendelse.

Gå videre til hjemmesiden: Mobile Phone Whistleblower Project

%d bloggers like this: