Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

Lennart Hardell er pensioneret kræftlæge og epidemiolog og var i 2011 en del af WHO’s ekspertgruppe, som klassificerede radiofrekvent stråling som “muligvis kræftfremkaldende.”

NYHED / UDLAND: Den hollandske sundhedsrapport om 5G har været et brandvarmt emne, siden landets nationale sundhedsråd offentliggjorde rapporten i september.

Rapporten anbefaler, at man ikke tager frekvensbåndet 26 Gigahertz i brug, før forskning har afklaret, om der kan være skadelige helbredseffekter knyttet til anvendelsen.

Alligevel besvarede Hollands regering rapporten i november med, at man ikke finder grund til at følge rådet og anbefalingen.

I dag, torsdag den 10. december, skulle en høring om 5G have fundet sted i det lovgivende hollandske parlament. Det er imidlertid blevet aflyst og udsat til en senere dato, fortæller en nederlandsk kilde til Tabt Tråd.

Sundhedsrådets komité for elektromagnetiske felter, EMV-komitéen, havde ellers varslet, at komitéen under høringen ville afgive sin officielle reaktion på regeringens reaktion. Det udtrykte komitéens formand Hans Kromhout over for Tabt Tråd i november.

Ét af høringssvarene, som er afgivet, er allerede blevet offentliggjort. Det er den svenske kræftlæge og forsker Lennart Hardell, som har skrevet 21 sider på engelsk på opfordring fra den hollandske borgergruppe Let’s Talk About Tech.

Lennart Hardell opfordrer til, at man ikke blot sætter 5G på pause i det særligt nye frekvensområde 26 Gigahertz men også at man standser udrulningen i lavere frekvensområder.

I høringssvaret er det den svenske forskers påstand, at der er tilstrækkelig med forskning til at skadeeffekter fra radiofrekvent teknologi kan konkluderes og ikke blot mistænkes.

Læs hele høringssvaret fra Lennart Hardell

Tabt Tråd er blevet oplyst, at dagens planlagte høring om 5G i det hollandske parlament er blevet aflyst og udsat til en senere dato. Tabt Tråd følger op.

Advertisement