Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet. Dette er en journalistisk artikel.

NYHED / EU: 5G er lovpligtigt at sætte i drift i alle EU-lande.

Så den daglige ledelse i Den Europæiske Union rasler nu med sablen over for langsomme lande, som smøler med 5G-udrulningen, skriver EU-nyhedsmediet Euractiv.

De planlagte frekvensbånd til 5G skal frigives til teleindustrien inden 2020 er slut, siger bindende EU-lovgivning, men en række lande er ikke langt nok fremme med deres 5G-planer.

Landene, der hænger i bremsen, er Bulgarien, Kroatien, Cypern, Estland Grækenland, Litauen, Malta, Polen og i Slovenien, hvorfra Tabt Tråd i år kunne berette, at 5G-debatten var særligt ophedet.

Kommer landene ikke i gang og frigiver de udpegede frekvensbånd 700 MHz, 3,6 GHz og 26 GHz, kan landene se frem til at blive retsforfulgt af EU, skriver Euractiv.

For nylig udsendte EU-Kommissionen en henstilling, der henstillede til, at alle EU-lande omgående skulle sætte fart i 5G.

Det nye 5G-frekvensbånd, 26 Gigahertz, bliver her og nu frarådet at bruge i en ny 5G-sundhedsrapport fra Sundhedsrådet i Holland.

Advertisement