Tabt Tråd er journalistisk redigeret og tilmeldt Pressenævnet med ansvar for indholdet.

paris
Foto: Wikipedia Commons.

 

NYHED / UDLAND: Både Frankrigs miljøminister og landets sundhedsminister er klar til at udskyde Frankrigs 5G-plan til 2021.

Det skriver nyhedsmediet Franceinfo.

De to ministre for henholdsvis miljø og sundhed, Élisabeth Borne og Olivier Véran, har skrevet til Emmanuel Macrons premierminister, Édouard Philippe, og bedt ham om at udskyde udrulningsplanen for 5G i landet.

I januar i år meddelte den franske sundhedsstyrelse, ANSES, at den endnu ikke var i stand til at give en vurdering af 5G-netværkets sundhedsmæssige sikkerhed for borgerne.

“Der er betydelig mangel på eller ligefrem fravær af videnskabelige data om potentielle biologiske og sundhedsmæssige virkninger, der er forbundet med frekvenser omkring 3,5 GHz”, skrev styrelsen blandt andet i en foreløbig rapport i januar.

 

5G først – sundhedsrapport bagefter

Den endelige sundhedsrapport om 5G er varslet til først at udkomme i starten af 2021, og det vil være måneder efter, at regeringen har solgt 5G-frekvenserne til teleselskaber.

Élisabeth Borne fortalte søndag i et interview til nyhedsmagasinet Le Journal du Dimanche, at hun derfor har bedt premierministeren om at afvente 5G-rapporten fra sundhedsmyndigheden ANSES, før 5G-udrulningen fortsætter.

”Borgerne beder os om en vurdering af virkningerne med hensyn til sundhed og miljø”, begrundede hun det med.

Det er ellers planlagt, at 5G-relevante frekvenser skal sælges på auktion til teleselskaber mellem 20. og 30. september i år, og det var ventet, at 5G i Frankrig skulle starte inden udgangen af 2020.

 

Advertisement