towerr

NYHED / UDLAND: Det tværnationale mediebureau, Investigate Europe, bringer i dag en større fortælling med titlen “Den rigtige 5G-sag overskygges af covid-19 konspirationsteorier”.

I artiklen undsiger 5G-bekymrede topforskere, Dariusz Leszcynski og Fiorella Belpoggi, at der er nogen som helst forbindelse mellem 5G og den udbrudte virusepidemi.

David Gee, som er tidligere forskningschef i Det Europæiske Miljøagentur, begrunder, hvorfor 5G kan omfattes af det europæiske forsigtighedsprincip, som er et politisk og juridisk begreb, der ifølge David Gee “ikke er skabt til videnskabsfolk”.

Han peger på den såkaldte Pfizer-dom i 2002 som retsligt banebrydende for det europæiske forsigtighedsprincip. Medicinalgiganten slæbte EU-Kommissionen for domstolen, fordi antibiotika skulle forbydes i dyrefoder.

Pfizer krævede at få ret, fordi forbuddet var begrundet med et forsigtighedsprincip, og fordi Pfizer ikke mente, der var tilstrækkelig evidens for problemer.

“Kommissionen vandt. Det essentielle ved rettens ord var, at dette var hvad, forsigtighedsprincippet er designet til”, siger han til Investigate Europe.

Skiftende forskere begrunder over for Investigate Europe, at vi fortsat savner at kende langtidseffekterne af mobilstråling.

Blandt andet siger ICNIRP’s næstformand, Eric van Rongen, som i flere år var formand, at der definitivt er behov for yderligere forskning – især i langtidseffekter.

Investigate Europe er et tværnationalt mediebureau af undersøgende og afslørende journalister, som leverer til en lang række partnermedier i forskellige europæiske lande.

Læs hele artiklen hos Investigate Europe

Advertisement