mikroskop

NYHED / FORSKNING: Den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, offentliggjorde 10. februar en omfattende gennemgang af forskningen, som undersøger mobilstrålingens effekter på helbred for perioden fra 2008 til 2018.

Rapporten fra U.S. Food & Drug Administration er siden blevet et hyppigt referencedokument i hele mobilstrålingsdebatten.

Rapporten blev umiddelbart efter beskyldt af strålingsforsker Dariusz Leszczynski for at feje indikationer på kræftsammenhænge ind under gulvtæppet ved helt at udelade et ufærdigt kræftbevis, som han kalder det.

En ny kritik rejses nu af det australske strålingsforskerselskab ORSAA (Oceania Radiofrequency Scientific Advisory Association).

Den australske strålingsfysiker Victor Leach, som selv har en fortid i det nationale australske strålingsagentur, Arpansa, kalder rapporten fra amerikanske FDA for “en politisk rapport, som tager kirsebærplukning til nye højder”.

Kirsebærplukning er jargon i videnskab, der beskriver, at man samler på de ønskede resultater og ignorerer forskningsresultater, man ikke kan lide.

I en meddelelse opgør Victor Leach ORSAA’s antal af fundne studier. I ORSAA’s forskningsdatabase findes der 154 studier, som viser effekter, mens FDA hævder, at der findes 20 studier. ORSAA finder 54 studier med usikre resultater, mens FDA opgør antallet til 9.

Han kritiserer også, at FDA har taget seks såkalte ikke-eksperimentelle studier med i sin forskningsgennemgang. Disse seks studier er mindre forskningsgennemgange, som nu indgår i en større gennemgang.

Victor Leach mener, at disse studier kan være farvet og derfor ikke bør indgå i en vurdering af forsøgslitteraturen.

Advertisement