court

NYHED / UDLAND: Telesektoren har snydt amerikanerne for et landsdækkende højhastighedsnet i jorden, som de har betalt for.

Et historisk kæmpebedrag for op imod tusind milliarder dollars.

Sådan lyder retsanklagen fra organisationen Irregulators, der i 1999 blev stiftet af 10 uafhængige eksperter med baggrund i telesektoren.

Gruppen, der kalder sig for et konsortium, har stævnet den amerikanske telestyrelse, FCC. Retsmøderne begynder 17. januar.

Siden den statslige telesektor blev liberaliseret i 1984, har telekunder mødt prisstigninger, som skulle finansiere nye fiberkabler med højhastighedsforbindelse til alle amerikanske hjem.

Men mange amerikanere venter stadig og venter forgæves på kabelbredbånd, og i stedet har teleindustrien på ulovlig vis flyttet de øremærkede penge til trådløs infrastruktur som 4G og snart også 5G, lyder påstanden.

Med 5G venter endnu flere kæmpeinvesteringer for ulovlige penge, mener sagsøgerne.

“Sandheden om 5G er, at det i virkeligheden er designet til at gøre op med telesektorens lovmæssige forpligtelser til at lægge kabler, mens kabeltelefonkunder får lov at betale og støtte den trådløse sektors forretning”, skriver konsortiet Irregulators.

Og nævner, at der er helbredsbekymringer knyttet til nye små antenner, som opsættes tæt på folks hjem.

“Amerikanske telekunder har betalt for en Ferrari på nyasfalteret motorvej. De har fået et skateboard på en grusvej.”

Advertisement