cropped-54278571_1499675696832688_2012494148736647168_n-2.jpg

KOMMENTAR / LEDER: Den trådløse udrulning er en af tidens største forandringer af samfundet, og udviklingen forandrer også miljøet. Som et højt specialiseret nichemedie følger Tabt Tråd udviklingen tættere end noget andet dansk medie og undersøger kritisk, hvor vidt forandringerne også er problematiske.

Tabt Tråd startede som Facebook-kanal i marts 2019.

31. oktober gjorde Tabt Tråd hjemmesiden til sin hovedkanal for nyheder.

Tabt Tråd sorterer professionelt i strømmen af informationer og formidler professionelt de mest væsentlige historier, som afdækker de mulige miljøvirkninger af den trådløse udrulning.

Bred konsensus om tvivl – splittelse om konsekvenser

Det gør Tabt Tråd, fordi den trådløse udrulning er en af tidens største samfundsforandringer, som også kan have miljøfølger for hele samfundet. Der er bred konsensus om, at der er uafklarede spørgsmål. Bred konsensus om behovet for yderligere forskning.

Til gengæld er der politiske splittelser om konsekvensen af den erkendelse. Bevægelser i verden kræver et såkaldt moratorium. Det krav møder modstand fra politiske beslutningstagere og økonomiske og industrielle kræfter.

Fordi Tabt Tråd har et højt specialiseret fokus og et godt kildenetværk, var Tabt Tråd således det første journalistiske medie i Danmark – og i enkelte tilfælde også det første i verden, som i 2019 bragte bl.a. følgende historier, mens de var dagsaktuelle eller højaktuelle.

Tabt Tråd skrev i 2019 bl.a. om:

  • Skelsættende politiske beslutninger i bl.a. Schweiz og i Belgien.
  • WHO’s kræftagentur, som inden 2024 vil evaluere mobilstrålingens kræftevidens igen.
  • WHO’s International EMF Project, som planlægger historiens første systematiske gennemgang af mobilstråling.
  • Genforsikringsgiganten Swiss Re, som puttede 5G øverst på sin risikoliste for verdens kundeforsikringsselskaber.
  • Rapport om DNA-skader i forsøgsdyr fra verdens største toksikologienhed.
  • Den tyske forbundsstat, som afsætter 8 mio. kr. til forskning af 5G-effekter i hudens cellers DNA.
  • Selvstændige afsløringer, hvor Tabt Tråd afdækkede, at Sundhedsstyrelsen har afvist at kunne godkende 5G, som teleområdets minister ellers sagde.

Tabt Tråd er et kritisk undersøgende medie, men er ikke et ekkokammer for et kritisk meningsfællesskab. Tabt Tråd dækker området balanceret og vægtet og i henhold til almene presseetiske principper.

Tabt Tråd er et medie med holdninger – og især med holdninger til informationer i offentligheden om det trådløse spørgsmål.

Tabt Tråd kritiserer til flere sider i den polariserede diskussion. Tabt Tråd kritiserer medier og myndigheder, som viger uden om ømtålelige spørgsmål, og Tabt Tråd kritiserer aktivisters overdrivelser.

Tabt Tråd fortæller ikke, hvad man skal tro om spørgsmålet. Tabt Tråd fortæller, hvad man skal vide.

Del din viden om Tabt Tråd i dag og følg Tabt Tråd på Twitter og Facebook.

Advertisement