NYHED / UDLAND: Den fransksprogede avis L’Echo er kilden til historien om, at den belgiske hovedstad stiller sig i vejen for 5G i Bruxelles.

For nylig blev en stor frekvensauktion aflyst efter et typisk belgisk skænderi mellem de tre politiske regioner og den centrale føderalregering.

Føderalregeringen og regionerne kunne ikke blive enige om, hvordan indtægterne af et frekvenssalg skal fordeles. Men efter aflysningen har Bruxelles-regionens miljøminister rejst sin sundhedsbekymring og nægter nu at gøre borgerne til forsøgsdyr.

Den fransksprogede avis L’Echo skriver, at manglende tekniske oplysninger om 5G fastholder regionsregeringen i utryghed. Regeringen i Bruxelles kan ikke gennemskue et kommende 5G-scenarium på baggrund af foreliggende oplysninger.

Ifølge L’Echos oplysninger fordi 5G-systemet til storbyen dårligt er færdigudviklet endnu og kun eksisterer på eksperimentelt plan.

Bruxelles miljøminister Céline Fremault siger til L’Echo, at hun ønsker fælles EU-regler på området.

Men foreløbig nægter hun af sundhedsgrunde at hæve byens grænseværdi fra 6 til 14,5 volt per meter. I Danmark må man gå helt op til 58 volt per meter.

L’Echo er en belgisk, fransksproget pendant til Dagbladet Børsen, grundlagt i 1881, og udkommer dagligt i det fransktalende Vallonien og i Bruxelles.

Advertisement