NYHED / UDLAND: Bruxelles som politisk hovedregion i Belgien kan nu stille sig i vejen for 5G i den belgiske hovedstad, skriver den engelsksprogede avis The Brussels Times.

Der er et centralt EU-ønske om at hæve grænseværdien i 2019 for mobilstråling for at skabe råderum for 5G. Det bliver ikke med velsignelse fra regionens miljøminister:

“Jeg kan ikke byde sådan en teknologi velkommen, hvis strålingsstandarden, som skulle beskytte befolkningen, ikke er respekteret, 5G eller ej”, siger Céline Fremault fra det kristendemokratiske parti Demokratisk Humanistisk Center.

“Bruxelles indbyggere er ikke marsvin med et helbred, som jeg kan sælge for profit. Vi kan ikke overlade noget til tilfældigheder”, siger hun yderligere.

Demokratisk Humanistisk Center (cdH) er med 12 procent af vælgerne bag sig med i Bruxelles regeringskoalition. Partiet har 9 ud af 72 fransksprogede mandater i Bruxelles.

Foruden Bruxelles er de selvstyrende regioner i Belgien det fransksprogede Vallonien og det flamsksprogede Flandern.

Netop her tidligt i april er der planlagt et møde mellem EU Kommissionen og grænseværdikomitéen ICNIRP om at hæve grænseværdierne, så 5G kan fungere effektivt.

I Bruxelles er grænseværdien i forvejen lavere end i resten af Belgien og lyder på 6 volt per meter. Et lovforslag ville have hævet den grænseværdi til 14,5 volt per meter, men det har regionens miljøminister taget af bordet.

Aktuelle grænseværdi i Danmark: 58 volt per meter.

Advertisement