Tabt Tråds tidslinje er journalistiske nedslag over væsentlige begivenheder, der har skrevet historien om mobilforskningens årtier lange konflikt. Alle valg af nedslag er journalistiske og ikke udtryk for videnskabelig vægtning af oplysninger.
2005
Svenske Lennart Hardells forskergruppe undersøger patienter med meningeom-kræft og hørenervetumorer, der alle har fået diagnosen mellem 2000 og 2003. 718 kræftpatienter blev sammenlignet med 692 raske. Konklusion: Der er øget kræftrisiko ved at tale i mobiltelefon.
2006
Det danske kohortestudie udkommer i en opdateret udgave og viser fortsat ingen sammenhæng mellem mobiltelefoni og hjernekræft.
—
Nordisk Cochrane Center ved Rigshospitalet i København konkluderer: Samtlige af de store kræftstudier hidtil, som teleindustrien har puttet penge i, viser ingen kræftrisiko.
—
Michael Repacholi forlader chefstillingen i WHO EMF Project og vender straks tilbage til sin gamle rolle som industrikonsulent. I 2006 for virksomheder i den amerikanske eldistributionssektor. Hans nærmeste medarbejder, Emilie van Deventer, indsættes i lederrollen. En elektronikingeniør skal sidde på verdens fremmeste post og vurdere de mulige helbredseffekter.
—
Sundhedsstyrelsen afslutter det planlagte forløb efter to år med egen ekspertgruppe om mobilstråling. Der nedsættes ingen ny ekspertgruppe.
—
Henry Lai, University of Washington, fremlægger en opgørelse over mobilstrålingsstudier fra 1990 til 2006. Han konkluderer, at 30 procent af industribetalte studier finder et positivt resultat, mens tallet er 70 procent, når industrien ikke har betalt for forskningen.
2007
Apples iPhone er ikke verdens første smartfon, men med sin lancering 9. januar 2007, starter dem hastige udbredelse af den multianvendelige mobiltelefon. Telefontypen bruger 5-6 år på at vinde totaldominans i Danmark.
—
COSMOS-studiet, som dækker seks nordeuropæiske lande, deriblandt Danmark og Sverige, skal i mange år frem følge 290.000 voksne mobilbrugeres sundhedsdata for at afklare sundhedsrisikoen. Kræftens Bekæmpelse er officiel partner, og Telia, Telenor og Ericsson er blandt de store bidragsydere med penge.
—
En tværnational kreds af forskere lancerer BioInitiative-rapporten, som indeholder et kompendium med over 2000 resultater af især mindre studier. Gruppen bag kompendiet vil synliggøre mængden af forskningsresultater, der indikerer biologiske virkninger af mobilstråling, som er under grænseværdien.
—
Sundhedsstyrelsen i Danmark kalder BioInitiative-rapporten for et partsindlæg, der ikke lever op til videnskabelige standarder og begrunder det med, at der er modsatrettede forskningsresultater, som rapporten ikke nævner. Det Europæiske Miljøagentur raser over Sundhedsstyrelsens reaktion, som ikke viser tilløb til skærpet forsigtighed med mobilstråling.
2008
2009
Den svenske Hardell-gruppe sammenligner ca. 2100 hjernekræftpatienter fra perioden 1997 til 2003 med ca. 2100 raske. Konklusion: Øget risiko for hjernekræft.